KUVA- JA MEDIATAIDELINJA

Järvenpään lukion kuva- ja mediataidelinja on toteuttanut laadukasta ja monipuolista kuvataiteen ja median opetusta jo yli 10 vuotta. Linja tarjoaa kuvataiteesta ja visuaalisesta kulttuurista kiinnostuneelle ammattimaisen ilmapiirin taiteiden opiskeluun lukion aikana. Järvenpään lukion modernit tilat mahdollistavat laadukkaan ja nykyaikaisen opetuksen kuvataiteen omassa siivessä. Nykyaikaisia luokkatiloja on neljä: kuvanveiston ja taidegrafiikan luokka, Mac-luokka, luoentoluokka ja studio. Luokkien lisäksi siivestä löytyy pimiö ja linjan opiskelijoille varatut säilytystilat.

Kuva- ja mediataidelinjalla tutustutaan kuvataiteen, median ja visuaalisenkulttuurin laajaan kenttään. Kuva- ja mediataidelinjan tavoitteena on perehdyttää opiskelija kuvalliseen ajatteluun, kuva- ja mediataiteen tekniikkoihin, sekä vahvistaa opiskelijan taiteentuntemusta, omaa tulkintaa ja ilmaisua.

Nykyaikaiset tilat ja laitteet, sekä nykytaiteeseen ja tämän hetkisiin ilmiöihin, mediaan ja suunnitteluun tutustuminen antavat opiskelijalle hyvät valmiudet hakeutua opiskelemaan visuaaliselle alalle. Opintojen sisällöt vaihtelevat mallipiirustuksesta installaatioihin ja kuvanveistosta digitaaliseen kuvankäsittelyyn.

Järvenpään lukion kuva- ja mediataidelinjan opiskelijat pääsevät osallistumaan kansainvälisiin sekä paikallisiin projekteihin. Linjan opiskelijat ovat muun muassa suunnitelleet JUST- Järvenpään uuden sosiaali ja terveyskeskuksen sisätilojen lasiseinien, ikkunoiden ja kattojen visuaaliset elementit, Kinnarin koulun kaiteiden ilmeen sekä linjan opiskelijat ja opettaja on palkittu vuoden museopedagogisena tekona 2022 yhteistyöprojektista Järvenpään taidemuseon kanssa. Linjan vuotuinen vuosinäyttely kerää joka kevät opiskelijoiden teoksia esille Galleria Järnättiin.

Kuva- ja mediataidelinja Instagramissa


Opinnot

Kuva- ja mediataidelinjalla opiskelevalla on 8 pakollista kuvataiteen ja median opintojaksoa lukion aikana.
Lisätietoa opintojen sisällöistä ja rakenteesta opinto-oppaasta.


Haku kuva- ja mediataidelinjalle

Kuva- ja mediataidelinjalle haetaan yhteishaussa omana hakukohteenaan.
Kuva- ja mediataidelinjalle hakeva osallistuu pääsykokeeseen.
Tarkat hakuohjeet löydät TÄÄLTÄ.

Jaa juttu: