Urheilulinjan pisteytys

Urheilulinjalle valittavien alin hyväksytty keskiarvo on 7,0.
Liikunnan päättöarvosan otetaan mukaan kertoimella 1.

Urheilun lisänäyttöpisteet määräytyvät seuraavasti: 
Lajiliittopisteytyksen periaatteet (0 – 5 pistettä): 

– 4,2 – 5 
Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 

Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 

– 3,1 – 4,1 
Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 
Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 

– 2,1 – 3,0 
Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 
Yksilölaji: SM-pistesijataso, SM-mitalitason viestijoukkueen jäsen. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. 

– 1,1 – 2,0 
Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskitasoa, seurajoukkueen runkopelaaja. 
Yksilölaji: Lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa. 

– 0,1 – 1,0 
Seuratason aktiivi. 

– 0 
Käytetään vain, jos lajiliitto ei tunne urheilijaa ja koulu pisteyttää, max. 1,0 pistettä. 

Urheilulinjalle valituksi tuleminen edellyttää lajiansiopisteen saavuttamista vähintään 0,5 pistettä. 

Koulukohtainen painopistelaji tarkoittaa urheilulajeja, joiden seurojen kanssa oppilaitos on tehnyt yhteistyösopimuksen. Painopistelajeina ovat jalkapallo, jääkiekko, ringette, koripallo, luistelu (yksinluistelu), salibandy, voimistelu, yleisurheilu ja uinti. Urheilulinjalle ei oteta muita kuin painopistelajien opiskelijoita. Yhteensä vertailupisteitä voi saada maksimissaan 15 pistettä, josta keskiarvon osuus on 10 pistettä. Hakija täyttää Opintopolun rekisteriin tiedot urheilulajista ennen hakuajan päättymistä. Oppilaitos pyytää lajiansiopisteytyksen suoraan lajiliitosta. 

Lisätietoa hakemisesta

Jaa juttu: